Cules deosebit de polen


Thursday, August 19, 2021
        Astazi 20.08.2021, am observat un cules deosebit de polen in orele diminetii, pana in pranz, fapt ce ma duce cu gandul ca noua matca a inceput ponta fix din prima zi de eliberare adica din 14.08.2021 cunoscand fiind faptul ca dupa 6 zile de hranire albinele capacesc puietul avand mare nevoie de polen. Precizez ca in stup am o rama de miere data la curatat dupa diafragma si ca am turta superproteica (100 gr.) turta cu proteine si vitamine si inca 200 grame de turta din a doua categorie in care am amestecat niste miere si inlocuitor de polen.
        Maine 21.08.2021, avand in vedere ca se implinesc cele 7 zile de la eliberarea matcii in stup, o sa fac verificarea puietului din punct de vedere cantitativ si a stadiului precum si existenta spatiului de ouat in cuib si a rezervei de hrana dat fiind ca noptile au inceput cam de 3 zile sa devina tot mai reci (16 'gr. Celsius).
        Oricum mai am cam un sfert de rama cu miere de pus dupa diafragma si o sa vad daca se impune suplimentarea cu sirop. In orice caz asta este penultima clima majora de fericire urmand ca ultima (daca va fi) sa fie cand voi vedea calitatea puietului.