Ce obiective am si ce urmeaza sa fac


Sunday, July 04, 2021
      Ce imi propun sa fac?
     Avand in vedere ca inca de la mutarea albinelor in stup (17 mai 2021) acestea au construit un fagure anormal...urmeaza ca acesta in etape sa-l mut catre marginea stupului si sa-l elimin.
     O sa urmaresc marimea familiei de albine ,gradul de ocupare a fagurilor si o sa regrupez fagurii mai inchisi la culoare in centrul roiului daca acest fapt nu este realizat.
    Trebuie sa ma mai informez cu privire al dispozitive de administrare a Varachetului anti varooa si la cea mai buna substanta si metoda de combatere a capusei, iar spre sfarsitul lunii sa incep tratamentul.
    Trebuie sa cumpar si sa vopsesc corespunzator un nou stup astfel incat sa pot muta provizoriu albinele in el pana ce il revopsesc pe cel initial pregatindul astfel pentru sezonul rece si umed.
     O sa cumpar inca 3 saltelute pentru lateralele stupului si  pentru dublarea saltelutei de podisor.
     Urmeaza sa fac din timp fie un dop dublu pentru inchiderea (totala sau partiala) a orificiilor din podisor catre hranitor fie sa pun o   placuta din lemn obturatoare desi as prefera ca orificiile sa fie acoperite doar de salteluta prin care umezeala sa ajunga in hranitorsi sa condenseze acolo urmand a fi acumulata in hranitor.