O scurta recapitulare si un mic calendar


Thursday, August 05, 2021
        Ca sa analizez putin cum voi sta in perspectiva daca totul merge bine, trebuie sa vad daca roiul de albine ipotetic v-a avea un efectiv corespunzator. Asa ca sa incepem calculele: avand in vedere ca puietul este capacit in a 6-a zi cand albinele nu mai pot trage botci din larve, faptul ca albinele eclozioneaza la 21  de zile si ca traiesc 30-40 de zile aproximativ si luand in calcul ca albinele mele nu au mai avut din ce sa faca botci pe data de 30.07.2021 rezulta ca:
- ultimele albine ale vechii matci vor ecloziona pe 14 august si acestea vor trai pana pe 14 septembrie maxim 30 septembrie 2021 data dupa care nu voi mai avea in stup albine din cele prinse de mine.
         Avand in vedere ca am introdus noua matca libera in stup pe data de 01.08.2021 inseamna ca pe data de 07.08 cand urmeaza sa vizitez stupul ar trebui sa am si puiet capacit de la noua matca dar si pentru inca o saptamana puiet capacit de la cea veche, plus oua si larve in diferite stadii urmand ca dupa 14 tot puietul din cuib sa fie al noii matci. Acest lucru este esential pentru a estima viitorul nivel al populatiei de albine din stup cu care voi ierna.